IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Seizoen: Winter Temperatuur: -11°C tot -5°C Weersvoorspelling: Er is een grote kans op sneeuw, die samen gaat met de aanhoudende kou.

Event: Door de aanhoudende kou zijn wilde Pokémon maar moeilijk te vinden.

Nieuwste reizigers: Josh Bentley, Callie Ophey en Akira Amauri.

Laatst gevangen Pokémon: Kecleon

Laatst behaalde gymbadge: -

Important Topics
► Regels
► Beginners Hoekje
► Uitleg
► Topic Search
► Pokémon Catching
► Pokémon Location
► Pokémon Evolving

► Pokemon Breeding
► Safari Zone
► Shiny Shop
Lotteries!
Loterijen
Egg Raffle
Evolution Items Draw
Mega Stone Lottery
Safari Zone!
Current Safari Zone Pokémon:


Awards!
Personage van de Maand:
Pokémon van de Maand:
Topic van de Maand:
Gevecht van de Maand:

Linkpartner Button

Code:
[url=http://kansai.actieforum.com/][img]http://s23.postimg.org/5bsqpj3w7/kansai2.png[/img][/url]
Linkpartners

Deel | 
 

 Beginner's Hoekje

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Elona Maple
Admin
avatar

Aantal berichten : 145

Karakter Kaart
Leeftijd: 24
Type trainer: Scientist
Pokémon Team:

BerichtOnderwerp: Beginner's Hoekje   za nov 09, 2013 5:11 pm

Hey daar,

Waarschijnlijk ben je nieuw op het forum en vraag jij je zeker af hoe het allemaal werkt. Je zit op het juiste adres. Hier wordt alles uitgelegd, van het onderwerp van het forum naar het beginnen zelf. Laten we eerst maar starten over waar Kansai over gaat en wat eigenlijk ‘een ‘ForumRPG’ nou is.

Kansai is een forumRPG, een forum waar mensen de avonturen van hun fictieve personages opschrijven. Let op, het is een RPG voor een reden: ze schrijven verhaaltjes waarop anderen met hún personage weer op kunnen reageren. Langzamerhand vormt zich een verhaal die alle kanten op kan gaan dor de toevoeging van de ander. We weten nu wat een forumRPG is, maar niet het onderwerp van Kansai. De forumRPG hier gaat over een splinternieuwe Pokémon wereld waar alle Pokémons van alle generaties in rust leven. Deze Pokémon wereld wordt ook wel de Kansai regio wordt genoemd. Deze regio is in feite een eiland, dat enkel per boot bereikbaar is. In deze regio speel je een Pokémon Trainer die door heel Kansai heen reist om alle gymleiders te verslaan en hogerop de ladder van Pokémon meester te worden. Natuurlijk is er nog de optie om ipv een trainer als bijv. een coördinator te beginnen. Daar heb je de vrijheid voor.

Goed gelezen? Dan gaan we nu over op het letterlijke registreren. Volg de stappen die hieronder zijn gegeven en schrik niet door de aantal stappen, het registreren is namelijk vrij gemakkelijk!


 1. Klik op ‘Registreren’ die te vinden is bij de andere linkjes, zoals: ‘Index’ en ‘Gebruikerslijst’.
 2. Lees het stukje tekst een keer goed door en klik daarna op ‘Ik ga akkoord met de voorwaarden’. Houd je ook aan de voorwaarden die in de tekst zijn benoemd!
 3. Vul je ‘gebruikersnaam’ in, dat is de naam van je RPG personage. Op dit forum is het de bedoeling dat je de voor-en achternaam hierin invult. Verzin een wachtwoord en noteer deze ergens, zodat je hem niet vergeet, anders kan je later niet op je account meer inloggen! En voer een geldige e-mailadres in, deze heb je later nodig. Als je klaar bent, klik je op ‘Verzenden’.
 4. Vul nu nogmaals je wachtwoord in en de code die in de afbeelding staan in. De code is wel hoofdlettergevoelig, let daar op! Klik vervolgens nogmaals op ‘Verzenden’.
 5. Ga nu naar je e-mail toe en klik op de activatielink die gegeven is. Gefeliciteerd! Jouw account is geactiveerd!
 6. Log nu in met je pas aangemaakte account via 'Inloggen' met de bijbehorende wachtwoord.


Jouw account is aangemaakt, maar wat ga je nu dan doen? Met enkel een pas gemaakte account kan je nog niet zoveel doen. Laten we eens even bekijken wat je moet doen, voordat je volledig klaar bent gestoomd voor de forumRPG.

 1. We beginnen eerst door ons profiel aan te passen. Klik dus op ‘Profiel’ en je komt dan terecht bij een pagina met je gebruikersnaam, voorkeuren etc. Deze kun je allemaal aanpassen naar je eigen voorkeuren.
 2. Ga naar ‘Avatar’. Hier kan jij je avatar instellen d.m.v. het uploaden van een bestand en/of een linkje van de afbeelding. Hierop moet te zien zijn hoe je personage eruit ziet, dus er moet een Trainer op, geen Pokémon.  Op dit forum mogen de avatars hoogstens 150 bij 200 zijn.
 3. Laat even aan iedereen weten wie de persoon op je avatar is! Dit heet ook wel een 'faceclaim'. Deze kun je heel simpel in dit topic melden.
 4. Nu heeft jouw account eindelijk een avatar! Maar het is handig om meer over de trainer te weten dan zijn uiterlijk én naam. Klik ditmaal dus op ‘Karakter Kaart’. Deze ‘activeer’ je. Nu vul je simpelweg de naam, leeftijd, familieleden, Pokémon etc. van jouw personage in. Wees echter reëel met wat je invult en houd je aan de regels die ervoor zijn opgesteld. Dus indien je in Kansai start en jouw personage jonger is dan 14, kun je zeker nog geen vol Pokémon team hebben!
 5. Alles ingevuld? Top! Het laatste wat je hoef te doen, is het voorstellen van jezelf én jouw personage.  Ga dus naar de Index van het forum, klik op ‘Diamond’s Introducties’ en kies wie je het eerst wilt voorstellen, jezelf of jouw personage.
  Indien je voor jezelf kiest, klik je op ‘Real Life’. Klik op ‘New Topic’, geef de topicnaam een passende titel en stel jezelf voor in de beschrijving. Om de topic te plaatsen, klik je op ‘Verzenden’.

  Kies je voor jouw personage, klik dan op ’RPG characters’. Dan verschijnen er meerdere subfora met de typen trainers.  Wat jij moet hebben zijn de ‘New Characters’. Lees de Sticky waarin staat wat in je karakterkaart moet verwerkt worden en maak vervolgens een topic aan(in de alinea boven staat hoe dat moet). Het Team accepteert deze of geeft feedback, en indien het geaccepteerd is kan je eindelijk de RPG in!


We hebben nu alles gehad, toch? Dat viel toch mee? Je kan nu dus eindelijk zelf met de andere leden praten en zelfs de RPG in gaan met jouw personage! Waar wacht je nog op, ga erop uit!

Mvg,
Het TeamQ&A:

Q: Wat moet ik mij voorstellen bij de Kansai regio?
A: Kansai is een alleenstaand eiland, dat dus niet met een van de andere regio's verbonden is, net zoals Unova en Kalos. Aangezien er op het moment geen vliegveld is, is het alleen mogelijk om de Kansai regio per boot te bereiken.

Q: Is het mogelijk om een Fossiel-Pokémon te vangen?
A: Ja, het is mogelijk om er een te vangen, alleen zijn ze niet zomaar in het wild vangbaar. Ze zijn enkel vangbaar op het verborgen eiland dat naast de regio ligt. Om toegang tot dit eiland te kunnen krijgen heb je een bepaald aantal berichten in het RPG-gedeelte nodig. Ook is het zo dat je maximaal 1 Fossiel-Pokémon per account mag hebben.

Q: Wat voor communicatie apparaat gebruiken ze in Kansai? (Pokégear, PokéNav etc.)
A: In de Kansai regio wordt voornamelijk de X-Tranceiver gebruikt.

Q: Hoe weet ik of ik in een RPG topic mag posten?
A: Alle RPG topics zijn gewoon open om in te posten, tenzij er uitvoerig in de eerste post of in de titel vermeld staat dat het topic alleen voor bepaalde personen bedoeld is.
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://kansai.actieforum.com
 
Beginner's Hoekje
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kansai :: Algemeen :: Red's Informatie :: Uitleg-
Ga naar: