IndexKalenderFAQZoekenGebruikerslijstGebruikersgroepenRegistrerenInloggen

Seizoen: Winter Temperatuur: -11°C tot -5°C Weersvoorspelling: Er is een grote kans op sneeuw, die samen gaat met de aanhoudende kou.

Event: Door de aanhoudende kou zijn wilde Pokémon maar moeilijk te vinden.

Nieuwste reizigers: Josh Bentley, Callie Ophey en Akira Amauri.

Laatst gevangen Pokémon: Kecleon

Laatst behaalde gymbadge: -

Important Topics
► Regels
► Beginners Hoekje
► Uitleg
► Topic Search
► Pokémon Catching
► Pokémon Location
► Pokémon Evolving

► Pokemon Breeding
► Safari Zone
► Shiny Shop
Lotteries!
Loterijen
Egg Raffle
Evolution Items Draw
Mega Stone Lottery
Safari Zone!
Current Safari Zone Pokémon:


Awards!
Personage van de Maand:
Pokémon van de Maand:
Topic van de Maand:
Gevecht van de Maand:

Linkpartner Button

Code:
[url=http://kansai.actieforum.com/][img]http://s23.postimg.org/5bsqpj3w7/kansai2.png[/img][/url]
Linkpartners

Deel | 
 

 RPG'en

Ga naar beneden 
AuteurBericht
Elona Maple
Admin
avatar

Aantal berichten : 145

Karakter Kaart
Leeftijd: 24
Type trainer: Scientist
Pokémon Team:

BerichtOnderwerp: RPG'en   di nov 12, 2013 2:31 pm

Hey daar,

Weet je niet hoe je moet RPG'en? Je bent hier dan op het juiste adres! Dus laten we maar eens starten.

Eerst beginnen we met wat RPG'en eigenlijk is in de wereld van de forumRPG's. Dit is dan het onderdeel wat het meest wordt gebruikt in de RPG [eigenlijk in de RPG alleen maar, OOC is het meer het chatten]. Het posten. Posts zijn een onderdeel van een topic. Deze moeten minimaal 5 regels [zinnen worden nu even onder iets heel anders verstaan] zijn. Hierin beschrijf je wat jouw karakter doet tegenover de handeling van degene die voor je heeft gepost. Hierdoor ontstaat er langzamerhand een mooi verhaal en beleef je al schrijvend avonturen.

Hoe lang is echter zo'n RPG post? Natuurlijk wordt er niet verwacht dat je een heel boek vol schrijft, maar ook niet een stuk tekst dat korter is dan een alledaags Twitter berichtje. Er moet een zeker evenwicht zijn, dus niet te lang en niet te kort. Tegenwoordig maakt men vrij lange posten van ruim 1000 woorden, maar je hoeft echt niet direct te starten met zulke lengte's. Het gaat om de inhoud! Te lange posten zorgen er ook vaak voor dat iemand verveeld raakt halverwege de post en het verhaal niet meer kan volgen.


Nu gaan we even terug naar de inhoud van een RPG post. Het is het belangrijkste wat in een RPG post geldt. Andere leden moeten iets kunnen verzinnen op jouw post, vandaar zijn rol. Het is verder heel handig voor jezelf om een situatie te visualiseren en de actie's van jouw fictieve personage te bepalen. Verder is het ook wat fijner om te lezen, zeker bij een spannende situatie, zoals een Pokémon gevecht.
Een zin als: De Chikorita gebruikte Tackle en won van de Piplup, verveelt snel. Het beschrijft weinig en de ander kan er niet veel mee.

Een post, zoals: De Chikorita schoot majesteus uit haar PokéBall en wierp haar blik op hun tegenstander, een Piplup. Dit werd een makkie, vond de grass Pokémon, die haar blad fel om haar heen sloeg. *Naam van trainer* grijnsde lichtjes. Dit leek een gemakkelijk gevecht te worden, ze hadden een type voordeel en zijn starter zat op een hogere level. "Chikorita, gebruik je Tackle!" riep *naam van trainer*, waarna de Pokémon met volle kracht op de Piplup schoot. De penguin Pokémon sloeg een kreet toen de klap was aangekomen en viel direct erna bewusteloos neer met zijn ogen gesloten. Ze hadden het gevecht gewonnen!
Dit is een maar een voorbeeld, maar veel beter in te beelden, toch? Natuurlijk kan je er veel meer in verwerken en is het onrealistisch dat een Pokémon direct K.O. gaat van één aanval.

Nu een punt dat ook voorkwam in de verbeterde voorbeeld post, de andere trainer die een Piplup gebruikte tegenover onze held met zijn Chikorita, deed niets en we namen aan dat de aanval raakte. Dat is vrij onrealistisch, zelfs tegenover NPC's. Deze Non-Player-Accounts mag je 'besturen', maar probeer het realistisch te houden! Echter, in de RPG waar je met andere leden in topics zit, mag je niet andermans accounts 'besturen' naar je smaak. Dus in bijvoorbeeld een gevecht kan je niet zeggen dat jouw aanval raak was en je tegenstander is uitgeschakeld. Als je dit gebeurt, krijg je een felle waarschuwing! De enige uitzondering is als je toestemming hebt gekregen van de ander om zijn account te 'besturen'.

Als laatste, maar minst belangrijke punt: de opmaak. Sommige leden gebruiken zekere 'sheets' om hun post in te verwerken en mooier te laten lijken. Dit hoeft echter niet. Het is enkel een optie. Weet je niet hoe je er één moet maken? Vraag gerust aan een lid die zulke gebruikt.

_________________
Vraag alles aan de alwetende professor!
Terug naar boven Ga naar beneden
Profiel bekijken http://kansai.actieforum.com
 
RPG'en
Terug naar boven 
Pagina 1 van 1

Permissies van dit forum:Je mag geen reacties plaatsen in dit subforum
Kansai :: Algemeen :: Red's Informatie :: Uitleg-
Ga naar: